Jednoduchý recept

Kapiový salát s těstovinami pro celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 50288

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Nudle pohankové
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Provensálské koření
5 ks Rajčata
1 ks Salát ledový
10 g Sůl
1 l Voda pitná
1 ks Zelí čínské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
12% Sacharidy 42 g
7% Tuky 5 g
52% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Kapiový salát s těstovinami pro celiaky postup přípravy receptu:

1

V osolené vroucí vodě uvaříme pohankové těstoviny. Po uvaření necháme okapat na sítu.

2

Než se těstoviny uvaří, očistíme zeleninu - cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, čínské zelí a ledový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme je na podobně velké kousky jako salát a čínské zelí, rajčata nakrájíme na kousky.

3

V hluboké míse smícháme olivový olej s plátky česneku a s kořením. Dále do mísy přisypeme uvařené těstoviny, nakrájenou zeleninu a důkladně promícháme. Hotový salát necháme v lednici před servírováním asi 1 hodinu uležet.

4

Salát podáváme studený, jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept