Kapiový salát s těstovinami pro celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapiový salát s těstovinami pro celiaky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50288 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Nudle pohankové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 polévková lžíce | Provensálské koření |
5 ks | Rajčata |
1 ks | Salát ledový |
10 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 782,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle pohankové, Olej olivový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapiový salát s těstovinami pro celiaky postup přípravy receptu:
1 | V osolené vroucí vodě uvaříme pohankové těstoviny. Po uvaření necháme okapat na sítu. |
2 | Než se těstoviny uvaří, očistíme zeleninu - cibuli nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, čínské zelí a ledový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky, kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme je na podobně velké kousky jako salát a čínské zelí, rajčata nakrájíme na kousky. |
3 | V hluboké míse smícháme olivový olej s plátky česneku a s kořením. Dále do mísy přisypeme uvařené těstoviny, nakrájenou zeleninu a důkladně promícháme. Hotový salát necháme v lednici před servírováním asi 1 hodinu uležet. |
4 | Salát podáváme studený, jako hlavní jídlo. |