Jednoduchý recept

Knedlíky plněné jablky, sypané perníkem a ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50294
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

280 g Jablka
2 kávová lžička Sůl
3,5 l Voda pitná
Sypání
1 ks Cukr skořicový
100 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Ořechy vlašské
100 g Perník
Těsto
1 kg Brambory
200 g Mouka pšeničná hrubá
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 497kJ
29% Sacharidy 105 g
53% Tuky 39 g
44% Sodík 877 mg
36% Bílkoviny 20 g

Knedlíky plněné jablky, sypané perníkem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Připravíme sypání: do misky nastrouháme perník na strouhání. Do druhé misky nahrubo nastrouháme vlašské ořechy, které promícháme se skořicovým cukrem.

2

Brambory omyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a vaříme je 20 minut doměkka. Uvařené scedíme, oloupeme a vlahé jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, sůl-2 lžičky, vejce, těsto promísíme, dáme na pomoučený vál a řádně prohněteme.

3

Omyjeme sladkokyselá jablka, rozkrájíme je na čtvrtky a vykrojíme jadřince. Poté jablka oloupeme. (V případě, že jsou jablka velmi kyselá, prosypeme je v míse cukrem.)

4

Těsto na vále rozválíme na placku silnou asi 5 mm a nakrájíme čtverce, přibližně 8 x 8 cm. Na každý čtverec položíme čtvrtku jablka a knedlík zabalíme, okraje k sobě dobře přitiskneme.

5

V hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 1-2 lžičkami soli. Knedlíky vhazujeme do vody, promícháme a pomalu vaříme asi 4-5 minut.

6

Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, okapané dáme na talíře, posypeme cukrem, perníkem, ořechy a polijeme rozpuštěným máslem.

7

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept