Jednoduchý recept

Zapečený pórek s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50298
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Jablka
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
75 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
11% Sacharidy 40 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 315 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zapečený pórek s jablky postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka dobře omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a dužninu nakrájíme na plátky.

2

Plátky pórku a jablek slupkou nahoru střídavě naskládáme do vymaštěné kulaté žáruvzdorné mísy.

3

Smetanu rozšleháme v misce s vajíčkem, dochutíme majoránkou, pepřem a solí a nalijeme na pórek s jablky. Směs v míse ještě posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

4

Zapékací mísu přikryjeme alobalem a pórek a jablky pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě dalších 15 minut, až má sýr zlatavou barvu.

Poznámka

Zapékaný pórek s jablky je vynikající příloha k všem druhům smaženého masa a ryb. S míchaným zeleninovým salátem ho můžeme podávat i jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept