Borůvková rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková rýže
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50299 |
Ingredience
0,5 kg | Borůvky |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
60 g | Cukr vanilka |
0,5 l | Mléko polotučné |
250 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 214,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 68,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr moučkový, Rýže předvařená (parboiled), Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvková rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. |
2 | Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme. |
3 | Borůvky pečlivě přebereme a důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou. Přidáme je do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne. |
4 | Rýži s borůvkami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme. |