Meruňkový nákyp z mandlového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkový nákyp z mandlového těsta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50303 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Cukr vanilka |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Meruňky |
2 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 277,3mg |
Draslík | 199,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 523,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Meruňky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkový nákyp z mandlového těsta postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme. |
2 | V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout. |
3 | Meruňky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, opláchneme je studenou vodou a necháme okapat. |
4 | Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní půlky meruněk, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto. |
5 | Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech. Podáme ho teplý, posypaný moučkovým cukrem. |