Jednoduchý recept

Ryba zapečená na pórku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50305
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
200 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 špetka Sůl
800 g Treska skvrnitá
1,5 dl Víno bílé
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 906 kcal
Kilojoule 3 792kJ
17% Sacharidy 60 g
43% Tuky 32 g
70% Sodík 1 g
148% Bílkoviny 83 g

Ryba zapečená na pórku postup přípravy receptu:

1

Rybí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.

2

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet.

3

Dvě lžíce nálevu odebereme.

4

Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.

5

Zapékací formu vytřeme olejem, rozprostřeme do ní pórek s omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.

6

Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.

Poznámka

Pro přípravu můžeme použít i jiné druhy ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept