Ryba zapečená na pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba zapečená na pórku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
800 g | Treska skvrnitá |
1,5 dl | Víno bílé |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 266,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Treska skvrnitá, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba zapečená na pórku postup přípravy receptu:
1 | Rybí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osmažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet. |
3 | Dvě lžíce nálevu odebereme. |
4 | Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí. |
5 | Zapékací formu vytřeme olejem, rozprostřeme do ní pórek s omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami. |
6 | Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu. |
Poznámka
Pro přípravu můžeme použít i jiné druhy ryb.