Jednoduchý recept

Vepřové nudličky s jemnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50314
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
0,6 kg Vepřová kýta
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 078kJ
2% Sacharidy 8 g
50% Tuky 37 g
22% Sodík 434 mg
54% Bílkoviny 31 g

Vepřové nudličky s jemnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno.

3

V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby.

4

Do hrnce dáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí.

5

Do hrnce k omáčce dáme osmažené vepřové nudličky, promícháme a necháme prohřát.

6

Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zelený salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept