Vepřové nudličky s jemnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové nudličky s jemnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50314 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
0,6 kg | Vepřová kýta |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 122,9mg |
Draslík | 630,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové nudličky s jemnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno. |
3 | V hrnci rozehřejeme lžíci másla a maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až má zlatavou barvu. Pak ho z pánve vyjmeme a v misce odložíme do tepla – například do mírně vyhřáté trouby. |
4 | Do hrnce dáme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli a česnek, zaprášíme moukou a přilijeme vývar. Stále mícháme a přivedeme k varu, pak vaříme na středním ohni 10 až 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu a dochutíme pepřem a solí. |
5 | Do hrnce k omáčce dáme osmažené vepřové nudličky, promícháme a necháme prohřát. |
6 | Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zelený salát.