Jednoduchý recept

Jednoduchý mazanec

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jednoduchý mazanec 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 50316

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
10 g Droždí sušené
30 g Hrozinky
50 g Mandle
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Muškátový květ
0,3 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 646kJ
15% Sacharidy 53 g
45% Tuky 34 g
2% Sodík 48 mg
17% Bílkoviny 9 g
Jednoduchý mazanec

Jednoduchý mazanec postup přípravy receptu:

1

250 ml mléka, vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr, 4 polévkové lžíce másla, sůl, muškátový květ, skořici, téměř všechnu mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme hrozinky, 30 g nasekaných mandlí a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Po ukončení programu vyklopíme těsto na zbytkem mouky pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na dva díly a vytvarujeme bochánky. Dáme je na zbytkem másla vymazaný plech, necháme 45 minut kynout a posypeme zbylými nasekanými mandlemi. Poté pečeme v troubě při 200 stupních 5 minut, snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších 40 minut. Po upečení hned potřeme moučkovým cukrem smíchaným se zbylým mlékem a necháme vychladnout.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Jednoduchý mazanec
Opravdu jednoduchý mazanec, na který není potřeba ani ta domácí pekárna:-)Stačí těsto hnětat v robotu, či rukamasorrynejlepší je samozřejmě namazaný s máslemtongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept