Jednoduchý recept

Hovězí závitky s pórkovou směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50323
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
600 g Hovězí maso zadní
4 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
9% Sacharidy 34 g
20% Tuky 15 g
31% Sodík 613 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí závitky s pórkovou směsí postup přípravy receptu:

1

Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky a promícháme s nakrájenými vajíčky.

2

Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme zlehka hořčicí a na ni dáme část cibule a směs pórku s vajíčky. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.

3

V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme vývar, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme zbylou hořčici a přikryté pokličkou dusíme přibližně 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

4

Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.

5

Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept