Hovězí závitky s pórkovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s pórkovou směsí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí maso zadní |
4 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 209,7mg |
Draslík | 530,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s pórkovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme najemno. Pórek omyjeme a nakrájíme na malé kousky a promícháme s nakrájenými vajíčky. |
2 | Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme zlehka hořčicí a na ni dáme část cibule a směs pórku s vajíčky. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme vývar, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme zbylou hořčici a přikryté pokličkou dusíme přibližně 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. |
4 | Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme. |
5 | Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.