Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 50325

Ingredience

400 g Cuketa
4 ks Estragon
2 ks Kapie
400 g Lilek
70 ml Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Olej olivový
70 g Sezam - semena
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 899kJ
5% Sacharidy 16 g
65% Tuky 49 g
10% Sodík 191 mg
95% Bílkoviny 54 g

Tuňák v sezamu postup přípravy receptu:

1

Filety z tuňáka obalíme v sezamových semenech, cuketu a lilek očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme.

2

Kapii opečeme v troubě do hněda, sloupneme a zbavíme semen, plátky cukety a lilku osmažíme na polovině dávky arašídového oleje a poté je vyndáme z pánve. V jiné pánvi si rozehřejeme zbytek arašídového oleje a tuňáka na něm ze všech stran zprudka půl minuty restujeme, poté ho vyndáme, osušíme na papírovém ubrousku, nakrájíme na silnější kousky a osolíme. Očištěné papriky a cuketu s lilkem nakrájíme na drobnější kostičky.

3

Tuňáka podáváme se smaženou zeleninou, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme snítkou estragonu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept