Jednoduchý recept

Vepřové závitky na řecký způsob

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50328
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Majoránka
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
200 g Sýr Parmezán
0,6 kg Vepřová kýta
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 568kJ
2% Sacharidy 6 g
53% Tuky 40 g
53% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Vepřové závitky na řecký způsob postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso rozporcujeme na 4 plátky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.

2

Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.

3

V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.

4

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept