Recept

Pečený králík se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 50329

Ingredience

350 g Cibule
0,5 kávová lžička Kmín celý
1,5 kg Králík
350 g Slanina vepřová
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
350 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,277 kcal
Kilojoule 5 343kJ
3% Sacharidy 10 g
109% Tuky 82 g
78% Sodík 2 g
182% Bílkoviny 102 g

Pečený králík se smetanou postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a posypeme kmínem. Slaninu nakrájíme na klínky, cibuli nakrájíme na kolečka. Porce králíka vložíme do pekáče, zasypeme cibulí a pod přikrytím necháme přes noc marinovat. Poté zalijeme vývarem a v troubě předehřáté na 180 °C pod poklicí pečeme asi 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso obracíme a přeléváme vývarem.

2

Upečeného králíka přelijeme smetanou a bez poklice zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept