Pečený pstruh s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh s česnekem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5033 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 992,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 172,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Kmín celý, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, omyjeme a potřeme šťávou z citronu. Osolíme, okmínujeme a do každého vložíme větší kuličku utřenou z másla a česneku. |
2 | Obalíme v mouce a vložíme na část rozpuštěného másla do předem vyhřáté trouby. |
3 | Pstruhy opečeme po obou stranách. |
4 | Upečené servírujeme na teplé talíře, ozdobíme kolečkem z citronu a plátkem másla. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme brambory posypané petrželkou.