Recept

Dušené dršťky na víně s parmazánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50330

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 g Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
800 g Dršťky syrové
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
0,5 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná
220 ml Víno červené
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 892kJ
3% Sacharidy 11 g
38% Tuky 29 g
65% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Dušené dršťky na víně s parmazánem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vyprané dršťky vymneme v soli, propláchneme, cibuli nakrájíme nadrobno, citronovou kůru a parmazán nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Dršťky půl hodiny vaříme v 1 l vroucí vody, následně vodu slijeme, dršťky zalijeme studenou vodou a vaříme zhruba dvě hodiny. Uvařené dršťky přecedíme a nakrájíme na tenčí nudličky.

3

Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme rajčatový protlak, mouku a osmažíme. Poté zředíme vínem a vývarem. Vmícháme dršťky, přidáme bobkový list, pepř, citronovou kůru a na mírném plameni povaříme.

4

Dršťky podáváme posypané parmazánem a petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept