Mandarinkový zapečený dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandarinkový zapečený dezert
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50332 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
5 g | Cukr vanilka |
6 ks | Mandarinky |
1 hrst | Mandle |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
125 g | Tvaroh měkký |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 64,6mg |
Draslík | 314,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandarinky, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandarinkový zapečený dezert postup přípravy receptu:
1 | Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky, případnou šťávu chytíme do misky. |
2 | Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a mandarinkovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme dohladka a vmícháme sníh z bílku. |
3 | Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme tvarohovým krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky mandarinek. |
4 | Dezert 5 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů. Pak teplotu zvýšíme na 250 stupňů a pečeme dalších 5 minut, až má zlatavý povrch. |
5 | Upečený dezert posypeme nasekanými mandlemi a podáváme. |