Jednoduchý recept

Slaný koláč z listového těsta se slaninou a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50334

Ingredience

250 g Anglická slanina
500 g Listové těsto
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 hrst Slunečnice - semena
200 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,072 kcal
Kilojoule 4 487kJ
17% Sacharidy 63 g
108% Tuky 81 g
33% Sodík 668 mg
45% Bílkoviny 25 g

Slaný koláč z listového těsta se slaninou a pórkem postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na malé kousky. Pórek opláchneme studenou vodou a příčně najemno nakrájíme. Pórek krátce povaříme v osolené vodě, pak slijeme a necháme v sítu okapat. Okapaný pórek v míse smícháme s kousky slaniny a ochutíme pepřem a solí.

2

V misce metlou smícháme smetanu s vejci, podle chuti opepříme a osolíme.

3

Kulatou koláčovou formu vypláchneme studenou vodou. Do vlhké formy rozprostřeme listové těsto a vytvarujeme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozložíme smíchaný pórek se slaninou, zalijeme smetanou s vejci a posypeme semínky slunečnice.

4

Koláč pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept