Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50335 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
500 g | Linecké (křehké) těsto |
2 polévková lžíce | Mandle |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 hrst | Mouka polohrubá |
1 špetka | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 98,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 70,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Med včelí, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rohlíčky z lineckého těsta s mandlovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Mandle oloupeme, nasekáme najemno a lehce opražíme v rozpálené pánvi bez oleje. Menší část osmažených mandlí si ponecháme na posypání, zbylou větší část smícháme v misce s medem a skořicí. Vajíčko v misce rozšleháme. |
2 | Linecké těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Na širší konec dáme lžíci mandlové náplně, těsto zavineme, po stranách stiskneme a vytvoříme rohlíček. |
3 | Na plech položíme pečicí papír, naskládáme na něj rohlíčky, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbylými mandlemi. |
4 | Rohlíčky pečeme v troubě, předehřáté na 225 stupňů 10 až 15 minut do zlatavé barvy. |
5 | Před podáváním necháme mírně vychladnout, ale podáváme nejlépe ještě teplé. |