Jednoduchý recept

Dušená jablka s makovou směsí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50341
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

30 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Cukr vanilka
0,5 kávová lžička Hřebíček
2 ks Jablka
25 g Krupice dětská
1 polévková lžíce Mák mletý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Skořice mletá
50 g Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 978kJ
16% Sacharidy 59 g
33% Tuky 24 g
1% Sodík 14 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dušená jablka s makovou směsí postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozřízneme a odstraníme jádřince.

2

V hrnci smícháme vodu s 20 g krupicového cukru, skořicí a hřebíčkem a směs přivedeme k varu. Přidáme rozkrojená jablka a pod pokličkou je dusíme přibližně 20 minut na mírném ohni. Během dušení jablka jednou obrátíme. Pak jablka i nálev necháme v hrnci zcela vychladnout.

3

V jiném hrnci přivedeme k varu mléko, přimícháme zbylý cukr, přisypeme krupici a mletý mák, promícháme a chvilku vaříme. Pak vypneme oheň, do směsi přimícháme žloutek a máslo a necháme ji také vychladnout.

4

Před servírováním vždy položíme půlku jablka důlkem po jádřinci nahoru, pokapeme ho trochou vývaru, přidáme kopeček makové směsi a polijeme šlehačkou, ušlehanou s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept