Závitky z bažantích prsou se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z bažantích prsou se šalvějí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50343 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
850 g | Bažantí prsa |
1 kávová lžička | Koření Zvěřina |
25 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Olej rostlinný |
40 g | Šalvěj čerstvá |
50 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 27,9mg |
Draslík | 689,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 601,1mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z bažantích prsou se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Prsa z bažanta naklepeme, posypeme kořením na zvěřinu, zakapeme sherry, poklademe lístky šalvěje a plátky slaniny. |
2 | Bažantí prsa svineme do závitků, sepneme a ze všech stran osmažíme na oleji. Poté závitky vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme zhruba 6 minut. Závitky vyjmeme, zbavíme jehel a držíme na teple. |
3 | Do výpeku vmícháme mouku, osmažíme, poté rozředíme vývarem a na mírném plameni alespoň 15 minut za občasného míchání provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo, zbylé sherry a promícháme. |
4 | Závitky podáváme přelité omáčkou. |