Hovězí plátky s dušenou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky s dušenou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50346 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Hovězí kýta |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí kýta, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme pórek a vše smažíme za stálého míchání 5 minut. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme cukr a tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme. |
3 | Plátky masa omyjeme a osušíme, naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi je na zbylém oleji prudce osmažíme z každé strany asi 4 minuty, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku. |
4 | Hovězí plátky servírujeme se zeleninovou směsí. |