Jednoduchý recept

Hovězí plátky s dušenou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50346
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
600 g Hovězí kýta
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
8% Sacharidy 29 g
39% Tuky 29 g
11% Sodík 222 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí plátky s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme pórek a vše smažíme za stálého míchání 5 minut. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme cukr a tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.

3

Plátky masa omyjeme a osušíme, naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi je na zbylém oleji prudce osmažíme z každé strany asi 4 minuty, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku.

4

Hovězí plátky servírujeme se zeleninovou směsí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept