Jednoduchý recept

Třeboňský kapr

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5035
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
45 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
40 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 217kJ
1% Sacharidy 3 g
24% Tuky 18 g
14% Sodík 271 mg
49% Bílkoviny 28 g

Třeboňský kapr postup přípravy receptu:

1

Kapra naporcujeme, osolíme, pokmínujeme a poprášíme moukou.

2

Vložíme do rozpáleného másla a zvolna opékáme po všech stranách dozlatova.

3

Po upečení kapra vyndáme a máslo v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme trochou vody. Šťáva musí být řídká.

4

Přidáme na plátky nakrájené žampiony a 15 g másla. Vaříme dokud se nám nezačne na houstnoucí šťávě usazovat tuk.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařený brambor a můžeme ozdobit snítkou kopru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept