Třeboňský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třeboňský kapr
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín celý |
45 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 562,6mg |
Vláknina | 725,0mg |
Vitamín A | 67,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín celý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třeboňský kapr postup přípravy receptu:
1 | Kapra naporcujeme, osolíme, pokmínujeme a poprášíme moukou. |
2 | Vložíme do rozpáleného másla a zvolna opékáme po všech stranách dozlatova. |
3 | Po upečení kapra vyndáme a máslo v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme trochou vody. Šťáva musí být řídká. |
4 | Přidáme na plátky nakrájené žampiony a 15 g másla. Vaříme dokud se nám nezačne na houstnoucí šťávě usazovat tuk. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařený brambor a můžeme ozdobit snítkou kopru.