Jednoduchý recept

Bublanina z olejového těsta s třešněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50353

Ingredience

100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
10 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
10 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kg Třešně
4 ks Vejce slepičí
10 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 240kJ
12% Sacharidy 43 g
15% Tuky 12 g
2% Sodík 47 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bublanina z olejového těsta s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je zlehka obalíme v mouce.

2

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

3

V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.

4

Plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem a na něj nalijeme těsto. Na těsto rozložíme třešně poprášené moukou a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

5

Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept