Jednoduchý recept

Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50354

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Med včelí
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
5% Sacharidy 18 g
43% Tuky 32 g
8% Sodík 159 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.

2

Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.

3

Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky.

4

Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni.

5

Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept