Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Med včelí |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 684,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Med včelí, Oregano sušené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s pikantní pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a česnekem, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí. |
2 | Vepřové maso omyjeme, naporcujeme na plátky, osušíme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu. |
3 | Pórky omyjeme a nakrájíme na plátky. |
4 | Plátky masa vyjmeme z marinády a osušíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu, přidáme nakrájený pórek a pod pokličkou ho 10 minut dusíme na mírném ohni. |
5 | Měkké plátky masa rozložíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.