Recept

Grilována žebírka ve vinné marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 50356
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
40 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
500 g Šalotka
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1300 g Vepřová žebra
500 ml Víno červené
300 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 882 kcal
Kilojoule 3 692kJ
9% Sacharidy 34 g
77% Tuky 58 g
26% Sodík 524 mg
72% Bílkoviny 41 g

Grilována žebírka ve vinné marinádě postup přípravy receptu:

1

Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, pepř, sůl, tymián, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.

2

Žebírka důkladně potřeme vytvořenou marinádou, dáme do chladničky a necháme 2 hodiny odležet. Do olejem vymazané zapékací mísy rozložíme pokrájenou šalotku a rozpůlené brambory.

3

Gril připravíme na nepřímé grilování a rozehřejeme ho na vysokou teplotu. Maso rozložíme na pomazaný rošt a brambory necháme grilovat v pekáči. Brambory během grilování otáčíme. Maso průběžně potíráme zbylou marinádou. Grilujeme cca 60 minut.

4

Brambory i maso podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept