Grilovná krutí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovná krutí roláda
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hrozinky |
400 g | Krůtí maso |
40 ml | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
50 g | Oříšky piniové |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
750 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 625,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 57,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Krůtí maso, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovná krutí roláda postup přípravy receptu:
1 | Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. |
2 | V míse smícháme suroviny na nádivku. Strouhanku, pokrájenou cibuli, oříšky, hrozinky, máslo a dvě lžíce vytvořené marinády pořádně promícháme do směsi. |
3 | Krutí prsa nařízneme, abychom je mohli vyplnit nádivkou. Následně trochu poklepeme, aby bylo maso všude stejně vysoké. Nádivku pomalu plníme do kapsy v masu. Konce roládu nakonec zajístíme kovovými jehlami. Maso potřeme důkladně marinádou. |
4 | Gril rozehřejeme na střední teplotu, rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 40 až 50 minut. Během pečení maso pravidelně potíráme marinádou. |
5 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Jako příloha se nejvíce hodí grilovaná jarní zelenina.