Recept

Roketový salát s kousky grilovaného masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 50358
Kategorie: Saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Jablka
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
50 ml Olej olivový
50 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
300 g Roketa
1 polévková lžíce Sůl
80 g Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
500 g Vepřová krkovička
500 ml Víno červené
750 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 336kJ
7% Sacharidy 24 g
77% Tuky 58 g
44% Sodík 871 mg
47% Bílkoviny 27 g

Roketový salát s kousky grilovaného masa postup přípravy receptu:

1

Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián a worcester, přidáme nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.

2

Vepřové maso pokrájíme na plátky, důkladně potřeme marinádou a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.

3

Jablka si pokrájíme na plátky, roketu omyjeme od nečistot. Rošt potřeme rostlinným olejem. Plátky masa rozložíme na rošt a grilujeme 10 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. Na posledních pět minut přidáme na rošt jablko a ugrilujeme ho do měkka.

4

Ve velké míse smícháme roketu, strouhaný parmazán a grilovaná jablka. Plátky masa pokrájíme na kostičky, smícháme se salátem, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept