Recept

Grilované vepřové špízy s pikantní kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50359

Ingredience

700 g Brambory
1 polévková lžíce Chilli koření mleté
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
50 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
750 g Vepřová krkovička
1750 ml Voda pitná
500 ml Víno červené
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 892kJ
6% Sacharidy 23 g
64% Tuky 48 g
22% Sodík 450 mg
42% Bílkoviny 24 g

Grilované vepřové špízy s pikantní kaší postup přípravy receptu:

1

Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.

2

Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme marinádou, promícháme a necháme dvě hodiny odležet. Maso před grilováním napícháme na jehly jako špíz.

3

Brambory si stranou uvaříme v osolené vodě. Uvařené je rozmačkáme, smícháme s máslem, chilli kořením, lžičkou marinády a pořádně promícháme.

4

Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt pomažeme olejem. Maso grilujeme 15 minut a průběžně ho potíráme již vytvořenou marinádou.

5

hotové maso přendáme na talíře a podáváme spolu s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept