Grilované vepřové špízy s pikantní kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované vepřové špízy s pikantní kaší
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
750 g | Vepřová krkovička |
500 ml | Víno červené |
1750 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 752,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované vepřové špízy s pikantní kaší postup přípravy receptu:
1 | Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. |
2 | Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme marinádou, promícháme a necháme dvě hodiny odležet. Maso před grilováním napícháme na jehly jako špíz. |
3 | Brambory si stranou uvaříme v osolené vodě. Uvařené je rozmačkáme, smícháme s máslem, chilli kořením, lžičkou marinády a pořádně promícháme. |
4 | Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt pomažeme olejem. Maso grilujeme 15 minut a průběžně ho potíráme již vytvořenou marinádou. |
5 | hotové maso přendáme na talíře a podáváme spolu s bramborovou kaší. |