Recept

Grilované telecí maso na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50360

Ingredience

1 kg Brambory
150 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
60 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
800 g Telecí maso přední
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1750 ml Voda pitná
500 ml Víno červené
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 701kJ
11% Sacharidy 41 g
48% Tuky 36 g
37% Sodík 736 mg
131% Bílkoviny 74 g

Grilované telecí maso na víně postup přípravy receptu:

1

Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme 2 stroužky česneku, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.

2

Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a zalijeme marinádou. Necháme alespoň dvě hodiny marinovat na chladném místě. Mezitím si můžeme připravit brambory, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory namačkáme na kaši, smícháme s máslem, mlékem a prolisovaným česnekem.

3

Gril si ohřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept