Grilované telecí maso na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované telecí maso na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50360 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
6 stroužek | Česnek |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
800 g | Telecí maso přední |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno červené |
1750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 337,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované telecí maso na víně postup přípravy receptu:
1 | Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme 2 stroužky česneku, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut. |
2 | Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a zalijeme marinádou. Necháme alespoň dvě hodiny marinovat na chladném místě. Mezitím si můžeme připravit brambory, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory namačkáme na kaši, smícháme s máslem, mlékem a prolisovaným česnekem. |
3 | Gril si ohřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou. |