Pikantní grilované kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní grilované kuře
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 50361 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Med včelí |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
200 ml | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 652,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Med včelí, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní grilované kuře postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme pikantní marinádu. Na 40 ml rozpáleného oleje lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a pozvolna je přidáváme k marinádě, kterou na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut. |
2 | Kuře naporcujeme a důkladně potřeme vytvořenou marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet. |
3 | Gril si rozehřejeme na střední teplotu a rošt potřeme zbylým olejem. Maso grilujeme 30 minut, není potřeba ho příliš často otáčet. Pravidelně ho potíráme vytvořenou marinádou. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme zvolit grilovaný lilek či cuketu. Zeleninu během grilování můžeme také potírat pikantní marinádou.