Stehna nadívaná houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stehna nadívaná houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50362 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
700 g | Kuřecí stehna |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
9 g | Sůl |
4 dl | Vývar drůbeží |
20 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 154,3mg |
Draslík | 498,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stehna nadívaná houbami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme nádivku - na pánvi na rozpuštěném másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a česnek, přimícháme nastrouhanou mrkev a pokrájenou hlívu a dusíme na mírném ohni. Přidáme nasekanou petrželovou nať a worcester, osolíme a opepříme. |
2 | Kuřecí stehna bez kostí osušíme, naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a naplníme houbovou směsí. Ovážeme nití, aby se stehna při pečení nerozbalovala. V pekáči rozpálíme olej a stehna zprudka osmažíme ze všech stran, poté je zalijeme vývarem, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na střední výhřev asi 20 minut, na závěr necháme pár minut odkryté, aby se vytvořila kůrka. Nitě odstraníme a podáváme s vhodnou přílohou. |