Recept

Grilovaná pikantní žebírka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 50363
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Med včelí
50 g Mouka kukuřičná
50 g Okurka salátová
50 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
200 ml Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
2 kg Vepřová žebra
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,285 kcal
Kilojoule 5 376kJ
4% Sacharidy 16 g
140% Tuky 105 g
35% Sodík 692 mg
117% Bílkoviny 66 g

Grilovaná pikantní žebírka postup přípravy receptu:

1

Nejprve si vytvoříme pikantní marinádu. Na rozpáleném oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rozmačkaná rajčata, nakrájenou okurku, med, papriku, pepř a sůl a pořádně zamícháme. Vodu s moukou smícháme stranou a vytvoříme těsto. To pozvolna přidáváme k marinádě, kterou zatím na mírném ohni ohříváme na pánvi. Vaříme cca 20 minut.

2

Žebírka položíme na plechový tác a pořádně je zalijeme marinádou. Dáme do ledničky a necháme dvě hodiny odležet. Žebírka po dvou hodinách opět potřeme marinádou a zabalíme do alobalu.

3

Gril si rozehřejeme na střední teplotu. Na rošt položíme balíčky s žebírky a grilujeme 10 minut z každé strany.

4

Po 20 minutách žebírka vyndáme z alobalu a grilujeme je již napřímo. Průběžně je otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme cca 35 minut v momentě, kdy jde maso lehce od kosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept