Kuře na paprikách a olivách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na paprikách a olivách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Kuřecí prsa |
10 g | Majoránka |
30 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
500 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
9 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
2 dl | Víno červené |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na paprikách a olivách postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme máslo a vložíme papriky nakrájené na proužky, nasekaný česnek a cibuli, konzervovaná rajčata a olivy, bobkový list, majoránku a tymián. Vše 5 minut podusíme, poté vrátíme na pánev maso, zalijeme vývarem a vínem a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut. Vyjmeme bobkový list, dosolíme, dopepříme a podáváme. |