Recept

Rakouský knedlík s cibulkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 50366

Ingredience

2 ks Cibule
5 dl Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na uvaření knedlíků
2 kávová lžička Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 894kJ
28% Sacharidy 99 g
29% Tuky 22 g
28% Sodík 552 mg
40% Bílkoviny 22 g

Rakouský knedlík s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a drobně pokrájíme, poté ji v pánvi na 1 lžíci másla osmažíme dorůžova. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a vejce. Občas pečivo promícháme a když je pořádně provlhlé, přidáme hrubou mouku, usmaženou cibulku (bez másla) a znovu důkladně směs promícháme. Z těsta odkrajujeme porce těsta, z kterých vytvoříme kulaté knedlíky a průměru přibližně 6-7 cm. Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme ho rozehřát.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní knedlíky a vaříme je 18-20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a hned podáváme.

3

Podáváme horké, polité rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept