Rakouský knedlík s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rakouský knedlík s cibulkou
Rakouský knedlík s cibulkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50366 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na uvaření knedlíků | |
---|---|
2 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 112,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rakouský knedlík s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a drobně pokrájíme, poté ji v pánvi na 1 lžíci másla osmažíme dorůžova. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali sůl a vejce. Občas pečivo promícháme a když je pořádně provlhlé, přidáme hrubou mouku, usmaženou cibulku (bez másla) a znovu důkladně směs promícháme. Z těsta odkrajujeme porce těsta, z kterých vytvoříme kulaté knedlíky a průměru přibližně 6-7 cm. Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme ho rozehřát. |
2 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní knedlíky a vaříme je 18-20 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a hned podáváme. |
3 | Podáváme horké, polité rozpuštěným máslem. |