Karlovarský svatební knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karlovarský svatební knedlík
Karlovarský svatební knedlík
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50370 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 542,9mg |
---|---|
Cholesterol | 323,6mg |
Draslík | 93,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karlovarský svatební knedlík postup přípravy receptu:
1 | 4 žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme na másle(1.5 lžíce) dozlatova. |
2 | 1.5 lžíce měkkého másla utřeme se solí do pěny, postupně budeme přidávat 6 žloutků. Když je máslo utřené, přimícháme mléko, mouku a osmažené kostičky žemlí. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. |
3 | Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 l vody. Těsto vložíme do máslem (1 lžíce) potřeného plátěného ubrousku, zavážeme, vytvarujeme a zavěsíme na vařečku, kterou zavěsíme na hrnec. Těsto v utěrce musí být celé ponořeno ve vodě. Vaříme přibližně 50-60 minut. |
4 | Horký knedlík potřeme máslem, nakrájíme a podáváme jako přílohu. |