Závitky z roštěné plněné slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z roštěné plněné slaninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 50371 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 134,5mg |
Draslík | 611,6mg |
Vláknina | 916,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z roštěné plněné slaninou postup přípravy receptu:
1 | Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí scedíme (nálev odložíme) a překrájíme. |
2 | Plátky masa poklademe slaninou a zelím. Zavineme, sepneme a obalíme v mouce. |
3 | Na pánvi na rozehřátém másle závitky osmažíme ze všech stran a vložíme do pekáče. Do výpeku na pánvi vlijeme trochu nálevu ze zelí, rozdrobenou kostku bujonu a provaříme. Poté nalijeme na závitky, zasypeme cibulí a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 140°C, až je maso měkké. Během pečení závitky obracíme a přeléváme výpekem. |
4 | Měkké závitky zbavíme jehel a přelijeme vypečenou šťávou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborové knedlíky.