Jednoduchý recept

Grilované jehněčí maso na medu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50372

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 kg Jehněčí maso
5 ks Limetka
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Roketa
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 472kJ
7% Sacharidy 26 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 66 mg
52% Bílkoviny 29 g

Grilované jehněčí maso na medu postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme sójovou omáčku s medem a prolisovaným česnekem. Dobře zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme v ledničce dvě hodiny.

2

Limetky oloupeme, pokrájíme na kostičky a zbavíme pecek. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s pokrájenou limetkou. Přidáme listy rokety, nasekanou čili papričku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a dáme do ledničky.

3

Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Jehněčí grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. V průběhu ještě několikrát potřeme marinádou.

4

Podáváme spolu s limetkovou salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept