Jednoduchý recept

Zeleninové roládky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50373
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

300 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 stroužek Česnek
60 g Cibule
80 g Cuketa
250 g Listové těsto
20 ml Mléko polotučné
30 g Olej olivový
60 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
80 g Rajčata
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 557 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zeleninové roládky postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, cuketu a rajčata také pokrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme cuketu s paprikou a pár minut podusíme. Přidáme brambory, česnek, po několika minutách rajčata a dodusíme. Pánev odstavíme a přimícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme.

3

Listové těsto vyválíme na tenčí plát, rozkrájíme na menší obdélníky, na které rovnoměrně naneseme zeleninovou náplň z pánve. Zavineme do roládek, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, žloutek rozmícháme v mléce a roládky potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.

4

Upečené roládky šikmo rokrojíme, upravíme na servírovací tác a ještě teplé podáváme jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept