Studený křenový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený křenový dip
Studený křenový dip
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50376 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Křen |
3 špetka | Pepř bílý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 51,9mg |
Vláknina | 867,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Křen, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený křenový dip postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme křen, jemně nastrouháme a přidáme do misky ke sladké smetaně. Omáčku dochutíme citrónovou šťávou, lžičkou cukru, bílým pepřem, dobře promícháme a podle chuti nakonec osolíme. |
2 | Dip podáváme vychlazený. |