Jednoduchý recept

Zeleninové dukátky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 50381

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
60 g Chléb toastový
60 g Cibule
200 g Cuketa
25 g Mouka polohrubá
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mrkev kořen
50 ml Olej rostlinný
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
10 g Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 394kJ
9% Sacharidy 31 g
24% Tuky 18 g
44% Sodík 876 mg
22% Bílkoviny 12 g

Zeleninové dukátky postup přípravy receptu:

1

Brambory s mrkví očistíme, nastrouháme najemno, cuketu omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, plátky toastového chleba nakrájíme také na drobné kostičky.

2

Všechnu zeleninu nasypeme do misky, přisypeme kostičky chleba, přidáme vejce, polohrubou mouku, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé placičky o velikosti většího dukátu, obalíme je v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme z obou stran dorůžova.

3

Placičky upravíme na servírovací mísu. Tvaroh vyšleháme se smetanou, přimícháme posekané bylinky, sůl, pepř a dresink podáváme k placičkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept