Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50382 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
250 g | Hroznové víno |
700 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Meduňka |
6 g | Pepř bílý |
5 ks | Šalotka |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 93,8mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hroznové víno, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Meduňka, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s omáčkou z hroznů postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme šalotku najemno nakrájenou. Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme, jemně naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a vložíme na šalotku. Zprudka opečeme ze všech stran asi 5 minut, podlijeme vínem a vodou a zakryté necháme na mírném ohni dusit 20 minut. |
2 | Horké maso vyjmeme a uchováme v teple, na pánev přidáme hroznové víno a necháme 4 minuty podusit. Uvařené bobule rozmačkáme, přidáme tymián, smetanu a citronovou šťávu, krátce povaříme, osolíme, opepříme a do hotové omáčky vrátíme zpět kuřecí maso. |
3 | Podáváme ozdobené lístkem meduňky. |