Jednoduchý recept

Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 50384
Kategorie: Maso

Ingredience

5 ks Bobkový list
300 g Celer bulvový
200 g Česnek
200 g Cibule
300 g Mrkev kořen
8 ks Nové koření celé
12 ks Pepř černý celý
300 g Petržel kořen
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,009 kcal
Kilojoule 4 223kJ
10% Sacharidy 35 g
332% Tuky 249 g
36% Sodík 723 mg
81% Bílkoviny 46 g

Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovici opláchneme, osušíme a nakrájíme na deset kostek. Kostky potřeme většinou rozetřeného česneku. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo.

2

Masové kostky vložíme do pekáče spolu se zeleninou, zbylým česnekem, s cibulí a kořením. Překryjeme plátky slaniny a pod fólií necháme do druhého dne v chladničce marinovat.

3

Druhý den maso se zeleninou osolíme a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 90 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Téměř měkké maso dopečeme bez poklice.

Poznámka

Upečené maso můžeme podávat s vařenými bramborami, případně s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept