Jednoduchý recept

Grilované jehněčí se zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 50386
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1000 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 142kJ
1% Sacharidy 3 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 212 mg
50% Bílkoviny 28 g

Grilované jehněčí se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na plátky, ty nařízneme z boku až do poloviny a naklepeme je. Maso důkladně potřeme prolisovaným česnekem a posypeme strouhaným zázvorem. Do naříznutých částí v mase vetřeme omáčku teriyaki. Maso necháme minimálně dvě hodiny marinovat.

2

Grilovací rošt důkladně potřeme olejem. Plátky masa grilujeme na prudkém ohni tři minuty z každé strany, poté teplotu snížíme a grilujeme dalších dvacet minut.

Poznámka

Jako příloha je ideální grilovaná cuketa, lilek popřípadě minikukuřice. Použijeme asi 2cm dlouhý kousek čerstvého, oloupaného zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept